среда, 28 декабря 2016 г.

10 порад для тих, хто хотів поїхати в Мароко, але ніяк не наважувався


1.ЧОМУ МАРОКО. Це найкраща країна для подорожей. Тут і гори, і пустеля, і океан, і каньони, і пальми, і сніг, і верблюди, і архітектура, а ще традиції, люди, кухня… Колорит Африки, арабів, береберів, французів, іспанців – все разом гаряча суміш!)




2.ОДЯГ. Якщо Ви дівчина – готуйте довгі спідниці і платки, це необов'язково, але сильно рекомендується. Якщо чоловік – краще штани, ніж шорти. А ще обов’язково візьміть теплі речі, в пустелі дуже холодно вночі, і не забудьте прикрити голову – сонце вдень дасть про себе знати.



3. МОВИ. Практично всі знають французьку. Якщо до Вас звертаються англійською - 99% хочуть щось впарити. «Ні» говорити не потрібно, краще просто не реагувати - перевірено. Арабську теж всі знають, але тут своя, мароканська арабська – її навіть жителі Близького Сходу не розуміють.



4. ФОТО. Це мусульманська країна, жінок краще не фотографувати, а якщо фотографувати, то за допомогою телеоб'єктива або з їх дозволу (але майже ніхто не дозволяє). Чоловіки теж примхливі в цьому плані, навіть торговці забороняють фотографувати свої сувеніри - не завжди, але дуже часто.



5. ПУБЛІЧНИЙ ТРАСНПОРТ. Потягів майже немає, тільки в найбільші міста, дороги 90% - вузькі (на одну смугу без узбіч) і круті гірські серпантини, автобуси хоч і недорогі, але дуже повільні. Є ще публічні таксі - такі міні-маршрутки на 7 чоловік разом з водієм, але можна їх дуже довго чекати на вокзалі, поки ці 6 пасажирів знайдуться - тут як пощастить.



6. ВІЗА. Коштує 20 $ для українців, робиться 2 тижні, пакет документів - мінімальний (фото, анкета, довідка з місця роботи, страховка, можуть ще довідку з банку з балансом на карті попросити). Для росіян віза не потрібна.



7. ЇЖА. Тут зовсім можна розгулятися - фреші за 1 $ або навіть менше, фрукти за копійки, таджин - дуже смачна марокканська їжа, яка готується в глиняному горщику пірамидальной форми. Французька випічка, міцна каву і м'ятний чай, східні солодощі ... Голодним точно не залишитесьJ



8.ЦІНИ.Коли ми їхали з Туреччини в Африку, ми готувалися до дорогого життя - дорогої їжі, транспорту, дорогих готелей, до місцевих арабів, готових тебе обдурити геть на кожному кроці…

Сказати, що ми помилялася, це не сказати нічого ... тут дуже дешево!

Фреші з апельсинів, манго, папайї, авокадо, полуниці за 1-1.5 $, апальсини, банани, гранати і виноград за 70 центів, таксі в Касабланці за 1 $ за двох, оливки менше ніж за 1$
за кілограм, нереально красиві речі на згадку за 2 $ і міцна кава
або м'ятний чай за кілька центів. Поїсти Панін з картоплею фрі можна за 2.5 $ за двох, а два смачних сніданки з 5 стравами і 2 напоями - за 5 $ - і це в туристичних містах!



Так, одяг трохи дорожче, ніж у Туреччині (але не критично), ціни на готелі зовсім не як в Таїланді, кальмари в Касабланці нам обійшлися в 8 $ за одну порцію ( в Агадірі – за 2$), але в цілому - це зовсім не Швейцарія і не Гонг Конг, дуже комфортно в плані життя, і практично скрізь ціни вказані, торгуватися довелося хіба що з водіями таксі (але це скрізь так, в Китаї теж доводилося) і кілька разів з кафешками та готелем, країна дуже безпечна - настільки , на скільки може бути безпечна Африка, і дуже багато добрих, чуйних людей.

Напевно, за цінами і співвідношенню ціна-якість Марокко входить в трійку улюбленців, разом з Індією і Таїландом.

9.ШОПІНГ. Для шопоголіків ця країна просто рай - тут гострі спеції, смачні солодощі, вишукана східна їжа, дуже красивий декор для дому, стародавні скам'янілості, яким 300 мільйонів років, витончений посуд,а головне - дуже якісні шкіряні речі ручної роботи, абсолютно за копійки! Загалом, дуже раджу!





10.БЕЗПЕКА. Країна дуже безпечна - настільки, наскільки може бути безпечною Африка. Єдине, де Вас будуть намагатися обдурювати – ціни. Обов’язковоторгуйтеся! І не тільки на сувенірних ринках, ми і на заброньований готель вартість в 2 рази знизили, і на їжу в кафе, і за фото кобри теж торгувались)


Комментариев нет:

Отправить комментарий